ξύλινα παιχνίδια | οικολογικά προϊόντα
ξύλινα παιχνίδια | οικολογικά προϊόντα

Παντοφλάκια Pololo

Με τα δερμάτινα παντοφλάκια POLOLO, το περπάτημα γίνεται ευκολότερο και πιο διασκεδαστικό!

Οι πατούσες και τα δάχτυλα των ποδιών των μικρών μας φίλων αναπτύσσονται καλύτερα όταν είναι ξυπόλητα. Τα χειροποίητα δερμάτινα παντοφλάκια είναι σαν ένα δεύτερο δέρμα που αγκαλιάζει, προστατεύει και διατηρεί ζεστά τα μικρά πόδια. Είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση σε ξυπόλητα πόδια επειδή τα POLOLO δίνουν στο πόδι ακριβώς το χώρο που χρειάζεται για την υγιή ανάπτυξη. Κατάλληλα για τα μικρά νήπια όταν μπουσουλάνε ή αρχίζουν να περπατάνε. Ιδανικά για μεγαλύτερα παιδάκια παιδιά. Τα POLOLO είναι ελαστικά και προσφέρουν την τέλεια εφαρμογή και άνεση στο πόδι.

Για την κατασκευή των POLOLO χρησιμοποιούνται μόνο υψηλότερης ποιότητας, οικολογικά και φυτικά κατεργασμένο δέρμα που έχει βαφεί με τη χρήση οικολογικών μεθόδων. Η φυσική επιφάνεια του δέρματος επιτρέπει την αναπνοή. Είναι φιλικά προς το δέρμα και προστατεύουν τα πόδια των μικρών.

Τα POLOLO:
  • έχουν αντιολισθητική σόλα,
  • είναι άνετα και ζεστά,
  • επιτρέπουν την αναπνοή,
  • είναι χειροποίητα στη Γερμανία,
  • είναι πολύ ευγενικά με την επιδερμίδα και συνεπώς κατάλληλα για τα παιδιά με ευαισθησία στο δέρμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βυρσοδεψία με άλατα χρωμίου. Γιατί είναι επικίνδυνη;

Για να μετατραπεί το δέρμα του ζώου σε δέρμα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις της βιομηχανίας υποδημάτων, το δέρμα συνήθως επεξεργάζεται με βλαπτικά και επικίνδυνα για την υγεία άλατα χρωμίου και η επιφάνεια του επικαλύπτεται με πλαστικό. Η βυρσοδεψία με χρώμιο διαρκεί λίγες μόνο ώρες και για αυτό το λόγο είναι μια γρήγορη και φθηνή μέθοδος επεξεργασίας του δέρματος. Η επεξεργασία γίνεται χρησιμοποιώντας άλατα τρισθενούς χρωμίου (r(III))  τα οποία σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες το άλας του τρισθενούς χρωμίου μπορεί να μετατραπεί σε άλας εξασθενούς χρωμίου (Cr(VI)), το οποίο είναι 1000 φορές περισσότερο τοξικό από το αντίστοιχο τρισθενές. Είναι επίσης πιθανό ότι ο ιδρώτας μπορεί να προκαλέσει τη μετατροπή του τρισθενούς σε εξασθενές χρώμιο. Επειδή το εξασθενές χρώμιο είναι ιδιαίτερα τοξικό και καρκινογόνο δεν υπάρχει καν επιτρεπτό όριο για τις συγκεντρώσεις στις οποίες μπορεί να βρίσκεται αφού θεωρείται ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες επικίνδυνο.

Τα απόβλητα από τη βασισμένη στο χρώμιο βυρσοδεψία είναι υπεύθυνα για την μόλυνση τόσο των εδαφών όσο και των υδάτων. Χαρακτηριστική για τον ελληνικό χώρο είναι η μόλυνση του Ασωπού ποταμού. Τα συστατικά που παραμένουν στο δέρμα μετά την επεξεργασία του δέρματος είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστα. Επιπλέον επεξεργασία με συνθετικά υλικά όπως το πολυουρεθάνιο συνήθως χρησιμοποιείται για να καλύψει ατέλειες του δέρματος όπως γρατσουνιές ή ουλές. Παρότι αυτή η χημική επεξεργασία μπορεί να δώσει την «τέλεια» και «ιδανική» όψη και υφή, το δέρμα δεν μπορεί πλέον να αναπνεύσει και χάνει το φυσικό του χαρακτήρα.

Τι είναι η φυτική βυρσοδεψία;

Δύο από τις παλαιότερες μεθόδους βυρσοδεψίας που χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση του δέρματος των ζώων κάνουν χρήση κομματιών φλοιών δέντρων και ξύλο ή όπως γίνεται με τα δέρμα που χρησιμοποιεί η POLOLO με χρήση κομματιών μεσογειακής βελανιδιάς (valonea), εκχυλίσματα από φρούτα του φυτού Tara, καθώς και άλλα φυτά. Ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η φυτική βυρσοδεψία είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο της βυρσοδεψίας βασισμένης στο χρώμιο. Ταυτόχρονα είναι όμως είναι σημαντικά λιγότερο βλαπτική τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον. Το 80% των συστατικών της φυτικής βυρσοδεψίας παραμένουν μέσα στο επεξεργασμένο δέρμα ενώ τα υπόλοιπα είναι βιοδιασπώμενα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Τι είδους δέρματα χρησιμοποιεί η POLOLO;

Τα παντοφλάκια POLOLO κατασκευάζονται με δέρματα ECOPELL τα οποία έχουν επεξεργαστεί με φυτική βυρσοδεψία και κατασκευαστεί με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Είναι τα POLOLO αντιαλλεργικά;

Ναι. Δοκιμές που έχουν γίνει έδειξαν το φυτικά επεξεργασμένο δέρμα δεν προκαλεί ερεθισμούς ή αλλεργικές αντιδράσεις. Το Γερμανικού Ινστιτούτο Fresenius έκανε δοκιμές σε 50 ανθρώπους που υπέφεραν από διάφορες δερματικές παθήσεις όπως νευροδερμίτης ή αλλεργικό έκζεμα χρησιμοποιώντας άβαφα δέρματα από αυτά που παρασκευάζονται τα παντοφλάκια POLOLO. Ακόμα και ύστερα από παρατεταμένη επαφή (περίπου 48 ώρες) σε καμία από τις προαναφερόμενες εξαιρετικά ευαίσθητες περιπτώσεις δεν παρατηρήθηκε κάποια αρνητική αντίδραση.

Φροντίδα

  • Εάν χρειαστεί να καθαρίσετε τα POLOLO, χρησιμοποιείστε ένα μαλακό και υγρό πανί.
  • Για να διατηρηθεί η ποιότητα του δέρματος μην χρησιμοποιείτε επιθετικά καθαριστικά. Εάν με το χρόνο η σόλα των POLOLO λειανθεί, μπορείτε να τα τρίψετε ελαφρά είτε με μια βούρτσα είτε με ένα γυαλόχαρτο.
  • Τα υγρά POLOLO πρέπει να τα παραγεμίσετε με εφημερίδες και να τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά. Μην τα τοποθετείτε κοντά σε πηγή θερμότητας (π.χ. καλοριφέρ, σόμπα, αερόθερμο) γιατί μπορεί να αλλοιώσει τα χρώματα.
  • Όλα τα φυτικά βαμμένα δέρματα μπορεί να βάψουν ανοιχτόχρωμες κάλτσες.
  • Αν φοράτε συχνά τα POLOLO σας η εξωτερική επιφάνεια του δέρματος θα αλλάξει αναπτύσσοντας μια στιλπνή και κοκκώδη επιφάνεια σε ένα ιδιαίτερο στυλ και χαρακτήρα. Επίσης τα σκούρα χρώματα μπορεί να ανοίξουν και τα ανοιχτά να σκουραίνουν.

Μεγέθη

Μέγεθος
Ηλικία (έτη)
Μήκος (σε εκατοστά) [*]
16/17
0-3
9,5/10
18/19
2-9
10,5/11
20/21
8-16
11,5/12
22/23
15-22
12,5/13
24/25
21-3 J
14/14,5
26/27
2,5-4 J
15,5/16
28/29
3,5-5 J
16,5/17,5
30/31
4,5-6 J
17,5/18,5
32/33
-
19/20
34/35
-
20,5/21
36/37
-
21,5/22,5
38/39
-
23/24
40/41
-
25
42/43
-
26/27
44/45
-
28

[*] Είναι το μήκος από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ως τη φτέρνα.

Σημείωση: Τα POLOLO είναι χειροποίητα, Συνεπώς μπορεί να έχουν μικρές διακυμάνσεις στο μέγεθος.

Συμβουλή: Για να μετρήσετε το μήκος των ποδιών του παιδιού σας, τοποθετήστε τεντωμένο το πόδι του πάνω σε ένα χαρτί και σχεδιάστε το περίγραμμα. Μετρήστε από τη φτέρνα ως το μεγάλο δάχτυλο. Τα παντοφλάκια (και ιδίως τα παπούτσια) πρέπει να έχουν διαθέσιμο χώρο μπροστά, περίπου 1,2 εκ., δηλαδή ένα νούμερο παραπάνω από το νούμερο που μετράμε. Αυτό βοηθά στην υγιή ανάπτυξη και αποτρέπει το αυτόματο ρεφλέξ των παιδιών να μαζεύουν τα δάχτυλα. Τα παντοφλάκια POLOLO είναι τόσο μαλακά που μπορούν να αγοραστούν άνετα μεγαλύτερα, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στο παιδί.

blog.babynatural.gr Το παραπάνω κείμενο έχει αναρτηθεί και στο blog.babynatural.gr εδώ (Παντοφλάκια Pololo ) και εδώ (Φυτική βυρσοδεψία), όπου μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας.

Copyright © 2008-2009 www.babynatural.gr
Απαγορεύεται η χρήση ή δημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο οποιουδήποτε κειμένου ή μέρους κειμένου ή φωτογραφίας με ή χωρίς επεξεργασία που περιέχεται στο www.babynatural.gr χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια του νόμιμου υπευθύνου του καταστήματος www.babynatural.gr.

Πίσω