ξύλινα παιχνίδια | οικολογικά προϊόντα
ξύλινα παιχνίδια | οικολογικά προϊόντα

Κατασκευστές

Selecta

Η Selecta είναι μια εταιρία με μακρά παράδοση στην κατασκευή παιχνιδιών. Ιδρύθηκε το 1968 με σκοπό να προσφέρει υψηλής αξίας επιλεγμένα παιχνίδια που βοηθούν την ανάπτυξη των παιδιών. Το όνομα της εταιρίας αντικατοπτρίζει και και τη φιλοσοφία της: Το όνομα “Selecta” προέρχεται από τα λατινικά και έχει την έννοια του “επιλεγμένο”.

Σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ξύλινων παιχνιδιών στη Γερμανία έχοντας ως πρώτη προτεραιότητά τους το παιδί και τις ανάγκες του. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και συνεχής ανάπτυξης τα προϊόντα της είναι μοναδικά. Η Selecta κατασκευάζει τα ξύλινα παιχνίδια της αποκλειστικά στη Βαυαρία/Γερμανία. Γνώμονάς τους είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι κατασκευάζουν από ενδημικά ξύλα, το μεγαλύτερο μέρος σφένδαμο, στηρίζοντας την δασική ανάπτυξη. Για τη βαφή των παιχνιδιών χρησιμοποιούνται μόνο οικολογικά, μη-τοξικά και πλήρως ακίνδυνα χρώματα και κερί μέλισσας. Όλα τα προϊόντα της είναι ελεγμένα από την TÜV για την ασφάλειά και την ποιότητά τους. Επίσης πολλά από αυτά έχουν διακριθεί, με „Spiel Gut“, ή „Öko Test“ καθώς και με άλλες διακρίσεις για το καλό και σωστό παιχνίδι.
Lotties

Πιο αγνά δεν γίνεται. Η Lotties είναι εδώ και 20 χρόνια μία από τις κορυφαίες εταιρίες οικολογικών ειδών για το βρέφος και το παιδί στη γερμανική αγορά. Είναι πρωτοπόρος στους υπνόσακους και στις υφασμάτινες πάνες με πολυετή πείρα. Χρησιμοποιεί βαμβάκι που προέρχεται αποκλειστικά από ελεγχόμενες βιολογικές (οργανικές) καλλιέργειες: Κάθε ένα δέμα φυσικού βαμβακιού πιστοποιείται ανεξάρτητα. Οι περιοχές καλλιέργειας ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να εξασφαλιστεί ότι το παραγόμενο βαμβάκι είναι σύμφωνο με τις οδηγίες για ελεγχόμενες οργανικές καλλιέργειες. Είναι επίσης πιστοποιημένο από την International Association of Natural Textile certification (Control Union, IMO Control in Switzerland).

Χημική επεξεργασία καθώς και χρώματα δεν χρησιμοποιούνται καθόλου. Γι’ αυτό τα προϊόντα τους συνιστούνται για τις ευαίσθητες επιδερμίδες των βρεφών και των μικρών παιδιών, αλλά και των παιδιών με αλλεργίες (νευροδερματίτιδα). Η επεξεργασία γίνεται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της διεθνής ένωσης για τη φυσική υφαντουργία (International Association of Natural Textiles) και τα Global Organic Textile Standard (GOTS). Η πιστοποίηση είναι από Πιστοποίηση από τον International Association of Natural Textile certification (Control Union, IMO Control in Switzerland).
Κατασκευάζει αποκλειστικά στη Γερμανία.


Grimm’s

Κατασκευάστρια ξύλινων παιχνιδιών, πρωτοποριακή στο σχήμα και στο χρώμα. Σχεδιάζουν τα παιχνίδια τους με βάση την αίσθηση του σχήματος και την αντίληψη του χώρου και του χρώματος. Πολλά από τα παιχνίδια της Grimm’s είναι πιστοποιημένα από τον οργανισμό "Spiel Gut". Αυτό σημαίνει ότι είναι ελεγμένα τόσο για την ποιότητα κατασκευής τους και των υλικών τους όσο και για τη παιδαγωγική τους αξία. Η Grimm’s χρησιμοποιεί χρώματα κυρίως βασισμένα στο νερό ή χρώματα βασισμένα στο φυσικό λάδι. Όλα τα χρώματά της είναι ελεγμένα και σε συμφωνία με την κοινοτική οδηγία ΕΝ 71. Χρησιμοποιεί αποκλειστικά ευρωπαϊκά ξύλα, όπως σκλήθρα, φλαμουριά, σφένδαμο και κερασιά. Τα περισσότερα προϊόντα μορφοποιούνται με το χέρι δίνοντάς μια διαφορετική αίσθηση και αξία από αυτά της γραμμής παραγωγής.

Κατασκευάζουν αποκλειστικά στη Γερμανία, με μοναδική εξαίρεση τις κούκλες που είναι fair trade (δίκαιο εμπόριο), στηρίζοντας μητέρες στη Βραζιλία προσφέροντας εργασία σε κανονικές εργασιακές συνθήκες και μια ευκαιρία για να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής τους.


Hess

Γερμανική εταιρία ξύλινων παιχνιδιών που δραστηριοποιείται κυρίως σε αλυσίδες καροτσιού, αλυσίδες πιπίλας, κουδουνίστρες και διακόσμηση δωματίου. Σε αυτούς τους τομείς είναι από τις κυρίαρχες στη γερμανική αγορά. Τα παιχνίδια κατασκευάζονται στη Γερμανία από ενδημικό ξύλο οξιάς. Η εταιρία ακολουθεί τους αυστηρούς ευρωπαϊκούς νόμους (EN71) όσον αφορά την ασφάλεια καθώς και τα χρώματα (μη τοξικά και ακίνδυνα) που χρησιμοποιούνται.


Drewa

Η Drewa κατασκευάζει εξολοκλήρου υψηλής ποιότητας σφαιροδρόμια. Τα σφαιροδρόμια κατασκευάζονται με το χέρι μεμονωμένα, δηλαδή το κάθε κομμάτι είναι μοναδικό. Η Drewa κατασκευάζει στη Γερμανία και ακολουθεί αυστηρά κριτήρια στην παραγωγή της. Όλα τα χρώματα και η επεξεργασία ακολουθούν τις ευρωπαϊκές νόρμες και είναι μη τοξικά.

Το σφαιροδρόμιο είναι ένα παιχνίδι με το οποίο το παιδί μαθαίνει να ξεχωρίζει χρώματα, να ανακαλύπτει και να αντιλαμβάνεται την κίνηση και τους θορύβους που προέρχονται από την κύλιση των ξύλινων εξαρτημάτων. Είναι κατάλληλα για παιδιά άνω των τριών ετών ή ακόμα και για μικρότερες ηλικίες υπό τη βοήθεια και την επίβλεψη των γονιών.


Rensing

Γερμανική εταιρία υφαντουργίας που κατασκευάζει στη Γερμανία. Τα προϊόντα τους είναι όλα υψηλής ποιότητας όσον αφορά τα υλικά, την επεξεργασία και την τεχνολογία. Η σειρά των οικολογικών κουβερτών είναι φτιαγμένες από τις καλύτερες φυσικές πρώτες ύλες και τα χρώματα είναι από φυσικά χρωματισμένο βιολογικό βαμβάκι. Το κάθε ένα προϊόν είναι σύμφωνο με τα στανταρτ του Öko-Tex και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές DIN EN ISO. Η εταιρία είναι πιστοποιημένη με το DIN EN ISO 9001:2000.


PICKAPOOH

Γερμανική εταιρία που κατασκευάζει αποκλειστικά καπέλα και σκουφάκια για τα παιδιά. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά βιολογικό βαμβάκι (IVN πιστοποίηση) για τα βαμαβακερά καπέλα και υψηλής ποιότητας μαλλί προερχόμενο από οικολογική κτηνοτροφία για τα μάλλινα προϊόντα τους. Κατασκευάζουν αποκλειστικά στη Γερμανία. Είναι πρωτοποριακή στα καλοκαιρινά καπέλα με δείκτη προστασίας UV=80, πολύ σημαντικό για την προστασία του βρέφους και του παιδιού από την υπεριώδη ακτιβολία του ήλιου.


Pololo

Γερμανική εταιρία για παιδικά δερμάτινα παντοφλάκια. Τα παντοφλάκια POLOLO κατασκευάζονται από δέρματα ECOPELL τα οποία έχουν επεξεργαστεί με φυτική βυρσοδεψία και κατασκευαστεί με γνώμονα την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Για την κατασκευή των POLOLO χρησιμοποιούνται μόνο υψηλότερης ποιότητας, οικολογικό και φυτικά κατεργασμένο δέρμα που έχει βαφεί με τη χρήση οικολογικών μεθόδων. Η φυσική επιφάνεια του δέρματος επιτρέπει την αναπνοή. Είναι φιλικά προς το δέρμα και προστατεύουν τα πόδια των μικρών. Είναι χειροποίητα και κατασκευάζουν στη Γερμανία.

Το Νοέμβριο του 2004 η Greenpeace τίμησε την POLOLO για τα "εξαιρετικής φιλικότητας προς το περιβάλλον και την κοινωνία προϊόντα" της. Για αυτό το λόγο τα μοντέλα Moby, Orca και Nelly φέρουν το σύμβολο της Greenpeace.


Lavera

H Lavera παρασκευάζει αποκλειστικά φυσικά προϊόντα περιποίησης. Η εταιρία δεν αρκείται μόνο στις ευρωπαϊκές νόρμες και οδηγίες: Παράγει τα προϊόντα της σύμφωνα με τα πολύ αυστηρότερα κριτήρια της BDIH (Σύλλογος γερμανικών βιομηχανιών και εμπόρων για φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα υγείας, συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα προσωπικής υγιεινής). Τα προϊόντα της Lavera είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα από το ανεξάρτητο ινστιτούτο IMO Control (institute for market ecology).

Η Lavera επίσης πιστοποιεί και ελέγχει τα προϊόντα της από το ανεξάρτητα ινστιτούτο IMO Control (Ινστιτούτο οικολογικής αγοράς).


Tautropfen

Είναι μία από τις πιο σταθερές εταιρίες φυτικών και βιολογικών ειδών στο χώρο της περιποίησης που υπάρχει στην αγορά. Τα συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα τους είναι σύμφωνα με πολύ αυστηρότερα κριτήρια από αυτά της ευρωπαϊκής νομοθεσίας στο χώρο των βιολογικών προϊόντων περιποίησης. Η βασικότερη προϋπόθεση της Tautropfen είναι η χρήση φυτών, χόρτων και ελαίων βασισμένα στον έλεγχο της οικολογικής εταιρίας demeter ή από ελεγμένες βιολογικές καλλιέργειες και από πιστοποιημένα άγρια χόρτα. Τα προϊόντα της δεν περιέχουν συντηρητικά, αλλά ούτε και πρώτες ύλες για τις οποίες θα πρέπει να θυσιαστούν ζώα.


Töpfer

„Η πιο φυσική επιλογή“.
Από τους πρόποδες των Βαυαρικών Άλπεων προσφέρει από το 1911 φυσικά προϊόντα από ενδημικές πρώτες ύλες. Εδώ και γενιές προσφέρει στο κοινό υψηλής ποιότητας και πολύτιμα προϊόντα για τις ευαίσθητες βρεφικές και παιδικές επιδερμίδες, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικές πρώτες ύλες. Με τη βοήθεια συστηματικής μελέτης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρούς ελέγχους μετατρέπουν τις εξαιρετικές φυσικές πρώτες ύλες σε υψηλής ποιότητας προϊόντα, χαρίζοντας τη δύναμη της φύσης στους μικρούς τους πελάτες. Έχει πολλές διακρίσεις από τους πιο αυστηρούς ελέγχους, όπως Kontrollierte Naturkosmetik BDIH (σύλλογος γερμανικών βιομηχανιών και εμπόρων για φαρμακευτικά προϊόντα, προϊόντα υγείας, συμπληρώματα διατροφής και προϊόντα προσωπικής υγιεινής), Dermatest, demeter και άλλες.

Πίσω