ξύλινα παιχνίδια | οικολογικά προϊόντα
ξύλινα παιχνίδια | οικολογικά προϊόντα

Σύμβολα ποιότητας.

Το παιχνίδι που αγόρασα έχει το σήμα CE. Δεν σημαίνει αυτό ότι είναι πιστοποιημένο για την ποιότητά και ασφάλειά του;

Όχι απαραίτητα. Το CE δεν είναι σύμβολο ποιότητας και δεν εξασφαλίζει ότι το προϊόν είναι σύμφωνο με συγκεκριμένες προδιαγραφές ποιότητας. Το σήμα CE συμβολίζει την συμφωνία του προϊόντος με τις νομικές απαιτήσεις που προκύπτουν από τις ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρόλα αυτά ο έλεγχος για την απόλυτη τήρηση των προδιαγραφών, που είναι η προϋπόθεση του σήματος, είναι ανύπαρκτος και επέρχεται μόνο όταν συμβεί ατύχημα.
Στην πράξη το CE δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια υπεύθυνη δήλωση του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα (ότι το προϊόν είναι σύμφωνο με τις ντιρεκτίβες της ΕΕ) και δεν είναι λίγες οι φορές που παίζει το ρόλο διαβατηρίου στην ευρωπαϊκή αγορά για αμφιβόλου ποιότητας ασιατικά προϊόντα.

Το παιχνίδι που αγόρασα έχει το σήμα spiel gut. Ποια είναι η σημασία του;

Ο γερμανικός φορέας spiel gut βραβεύει παιχνίδια σύμφωνα με την εκπαιδευτική τους αξία. Αποτελείται από επιστήμονες, όπως ιατρούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες. Στόχος τους είναι να προβάλλουν το καλό και σωστό παιχνίδι. Τα παιχνίδια ελέγχονται με αυστηρά κριτήρια ως προς την ασφάλειά τους, την εκπαιδευτική τους αξία, την ποιότητά τους, τα υλικά που χρησιμοποιούν, το μέγεθός τους, την καταλληλότητα για την προτεινόμενη ηλικιακή ομάδα και την ποιότητα των συνοδευτικών οδηγιών. Μόνο τα προϊόντα που πληρούν όλα τα κριτήριά τους παίρνουν τη διάκριση spiel gut.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του spiel gut.

Πίσω